sub1 Home    sub1 Over VIEROOS    sub3 Activiteiten    sub5 OOOO    sub4 Opmerkelijk (blog)    sub2 Contact
CIO - Chief Improvement Officer 27-08-2014
 
Onlangs wat tijd gebruikt voor het actualiseren van teksten verschillende sociale media (overigens nog niet klaar). Zo heb ik op LinkedIn iets geschreven over mijn samenwerking met Erik Verstegen. Samen profileren wij ons als “Verbeterexperts”. Geen loze kreet want gezamenlijk kunnen wij putten uit zeer veel veranderkennis en -ervaringen binnen een breed scala aan branches en disciplines, en hebben wij als missie het verbeteren van resultaten en functioneren van ondernemingen en organisaties.
 
Als functie binnen Verbeterexperts gebruiken wij de functie van ‘Verbeterexpert”. Nu klopt dat wel, maar misschien klinkt dat niet zo “indrukwekkend”.
 
Daarom dacht ik aan “CIO”. 
“CIO?" hoor ik je denken. Dat staat toch voor “Chief Information officer”, of in de financiële wereld voor “Chief Investment Officer”, of in het kader van de zoektocht naar (product) vernieuwingen “Chief Innovation Officer”?
 
Nee hoor, CIO is voor mij: CHIEF IMPROVEMENT OFFICER. Logisch toch?
 
De CIO initieert, stuurt en begeleid voor en namens de ondernemer, directeur of manager het gehele traject vanuit de zoektocht naar verbeter mogelijkheden (die zijn er altijd en overal), via het maken van keuzes tot het implementeren van de verbeteringen.
 
Klinkt mooi toch?
 
Maar als de ondernemer / manager nu alleen voor een bepaalde fase of traject externe ondersteuning wil inzetten? Dan klinkt Chief Improvement Officer wel erg zwaar (en dus duur, wat dus niet geldt voor ons als Verbeterexperts)!
 
Hmmm……..toch maar de term Verbeterexpert blijven gebruiken!
 
Terug
Reageer
<< Vorige post Volgende post >>
"Veranderen om te verbeteren"   |    info@vieroos.nl   |    +31 653 90 22 97   |   Juridisch/Disclaimer    |    © VIEROOS 2012