sub1 Home    sub1 Over VIEROOS    sub3 Activiteiten    sub5 OOOO    sub4 Opmerkelijk (blog)    sub2 Contact
DBO inleiding 01-11-2018
 

Doelbewust ondernemen - Inleiding

(door Coos Oomen)

 

Doelbewust ondernemen (of DBO) is geen wetenschap, noch de uitkomst van een wetenschappelijk onderzoek. Het is een "aanpak" die gebaseerd is op meer dan 30 jaar aan werkzaamheden binnen en kennis opdoen omtrent bedrijfsvoering.

 

De holistische kijk van Doelbewust ondernemen was ik niet eerder tegengekomen.

Ik miste door de jaren heen de samenhang tussen verschillende theorieën en methodieken, maar ook bij routines die binnen organisaties in gebruik waren.

 

Met Doelgericht ondernemen meen ik een aanpak te hanteren, die moet gaan leiden tot grote tevredenheid bij alle sleutel-stakeholders van een bedrijf of organisatie.

 

Voor het uitvoeren van de verschillende fasen of het weergeven van de uitkomsten daarvan zijn er veel verschillende methodieken en technieken mogelijk. Keuzes daarin zijn afhankelijk van de gekozen aanpak, focus en diepgang, maar ook van de aard van de organisatie en de reeds beschikbare informatie. Maatwerk dus.

 

De mogelijke, door VIEROOS genoemde en gehanteerde, technieken en methodieken zijn in de regel ooit door anderen ontwikkeld. Mogelijk wordt in m'n documentatie onvoldoende aan "bronvermelding" gedaan. Excuses daarvoor op voorhand.

 

Tot nu toe was deze aanpak niet anders gedocumenteerd dan in de vorm van een infographic en 'n een korte beschrijving van "het waarom" voor het volgen van deze aanpak.

 

M.i.v. november 2018 zal uitleg over de verschillende fasen van de "aanpak", en te mogelijk te hanteren methodieken en technieken, volgen in de vorm van een reeks van Opmerkelijk blogs, voorzien van de afkorting "DBO-" 

 

 

Nu al nieuwsgierig? Neem dan contact met mij voor nadere uitleg. Bel (0653902297), mail (info@vieroos.nl) of vul het "Inschrijfformulier" in.

 

 
Terug
Reageer
<< Vorige post Volgende post >>
"Veranderen om te verbeteren"   |    info@vieroos.nl   |    +31 653 90 22 97   |   Juridisch/Disclaimer    |    © VIEROOS 2012